De 5 favoriete apps van Brecht Vanderstraeten

Hallo, Ik ben Brecht. Een Gentse freelancer in online communicatie. En in willekeurige volgorde liefhebber van muziek, de fiets en verhalen in alle vormen. Van series tot films, boeken en podcasts.

Een leven zonder smartphone zou fameus aanpassen zijn. Zowel professioneel als privé ben ik eraan verknocht. Slechts 5 apps selecteren is dus geen gemakkelijke opdracht. Goed mogelijk dat je volgende week een ander antwoord krijgt als je mij die vraag opnieuw stelt (lacht).

De apps die ik het meest gebruik, zijn de klassiekers natuurlijk. Facebook, Instagram, Whatsapp, Google Maps enzovoort. Maar na veel wikken en wegen heb ik toch 5 toppers kunnen kiezen. Tools die op hun eigen bescheiden manier mijn bestaan makkelijker, interessanter of aangenamer maken.

Om die reden heb ik er trouwens weinig moeite mee om een kleine som te betalen voor een app. Ik hoorde ooit iemand de prijs van een doorsnee app vergelijken met die van een pak friet. Sindsdien vind ik pakweg 5 euro voor een coole app geen geld.

1. Vivino

Toegegeven, ik ken geen fluit van wijn. Daarom is Vivino zo’n lifesaver. Het etiket scannen en klaar. Je weet meteen wat mensen van over de hele wereld vinden van die wijn. Dat scheelt toch weer een pak keuzestress in de supermarkt!

Android | iOS

2. Sonos

Overal in huis muziek zonder daar kabels voor te moeten trekken. Meer redenen had ik als muziekliefhebber niet nodig om te investeren in enkele Sonos speakers. Dat hele systeem bedienen gaat supervlot met de app van Sonos die ook naadloos geïntegreerd is met Spotify. Muziek, radio of zelfs podcasts in de keuken, badkamer of aan m’n bureau? Geen enkel probleem!

Android | iOS

3. Pocket

Ik ben een online veelvraat. Artikels, video’s, podcasts. Noem maar op. Als ik iets lees of zie dat ik wil bewaren om later naar terug te grijpen, schakel ik Pocket in. Noem het gerust mijn knipselmap, gelabeld per onderwerp.  Dat gaat van leuke fietsroutes tot professionele blogs.

Android | iOS

4. Todoist

Jep, ik ben een lijstjesmaker. Werk, boodschappen en zelfs tips voor series of boeken. Ik hou het allemaal bij in lijstjes. Todoist doet dat perfect. Per project, per dag en met labels qua dringendheid. Zeer handig.

Android | iOS

5. VRT NU

Op je tablet, smartphone of casten naar je TV. Met VRT NU kijk je altijd en overal naar je favoriete programma’s van onze openbare omroep. Een abonnement, digibox of digicorder komt daar al lang niet meer bij te pas. Als cordcutter kijk ik nog zelden lineair TV. Maar dat er naast grote spelers als Netflix nog altijd interessante lokale TV wordt gemaakt, staat vast. Dankzij VRT NU mis ik daar niks van.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!