De 5 favoriete apps van Désirée Radermacher

Ik ben Désirée, 24 jaar en opgegroeid in de Oostkantons. Jaja… die Duitstalige Belgen, die bestaan écht! Na mijn studies in de Germaanse talen aan de Universiteit van Luik had ik zin in iets nieuws, daarom ging ik mijn Vlaamse roots herontdekken. Sindsdien woon ik samen met mijn vriend in het mooie Leuven waar ik momenteel als werkstudente mijn master in de bedrijfscommunicatie afrond. Om toch nog een beetje met mijn “Heimat” verbonden te blijven, pendel ik drie keer per week naar Eupen waar ik bij Talking Circles, een meertalig communicatiebureau, als accountmanager werk.

Toen ik erover nadacht welke apps ik voor deze post zou kiezen, stelde ik vast dat ik eigenlijk een vrij zuinige app-gebruiker ben. Op een paar apps na zijn dit de enige apps die ik écht gebruik (er zitten wel misschien nog zo’n 20 fitness-, kook- en fotoapps in mappen verstopt die ik waarschijnlijk nog nooit geopend heb…). Maar goed, bij dezen mijn favourites:

1. Spotify

spotify logoHet pendelen brengt ons al meteen naar de eerste van mijn vijf favoriete apps: Spotify. Ik zit drie dagen per week 2u30 lang op de trein – 1u15 héén, 1u15 terug. Ik ben niet echt een ochtendmens en daarom begin ik graag aan mijn dag met een extra grote tas koffie op de trein terwijl ik naar mijn favoriete muziek luister.

Bovendien is muziek de perfecte motivatie om ’s avonds na het werk tóch nog een rondje te gaan hardlopen (toegegeven, zonder muziek begin ik er niet eens aan).
Android | iOS

 

2. Facebook

facebookNummer twee is ook een app die ik voornamelijk op de trein gebruik: Facebook. Het belangrijkste nieuws, foto’s van vrienden en familie of gewoon grappige filmpjes… Facebook verzamelt het allemaal voor ons. Daarom neem ik ’s morgens op weg naar het werk graag al een kijkje.

Nog snel het nieuws van de dag gelezen en een berichtje in de familiegroep gepost, en dan kan de dag beginnen.
Android | iOS

 

3. Go Eastbelgium

go eastbelgiumOver familie gesproken… Wie in de Oostkantons opgroeit én altijd in een jeugdbeweging heeft gezeten, die kent de bossen in de streek maar al te goed. En toch zijn er altijd weer nieuwe plekjes te ontdekken. Zomerweekenden breng ik daarom graag samen met vrienden al wandelend in de Ardennen door.

Mijn trouwe begeleider is de Go Eastbelgium-app. Wandel-, fiets en mountainbikeroutes op maat: je geeft het gewenste aantal kilometers, een begin- en een eindbestemming in en de app stelt de routes voor. Kiezen en go!

Android | iOS

 

4. UITagenda

uitagenda appNatuurlijk breng ik niet al mijn weekenden in de Oostkantons door. Omdat ik pas recent in Leuven woon, vind ik het momenteel super leuk om de stad en haar omgeving te verkennen. Ook een spontane daguitstap of een concert zie ik altijd wel zitten. App nummer 4 is daarom de UITagenda-app.

Hiermee vind ik altijd wel een leuk evenement of een toffe activiteit, zij het met zijn tweetjes, met vrienden of met mijn metekindje, dat ook wel geëntertaind wil worden als het “in de grote stad” komt logeren (want ja, vergeleken met Eupen is Leuven écht wel groot).
Android | iOS

 

5. NMBS

nmbs appNummer 5 is misschien een saaie, maar wel super handige: de NMBS-app. Dagelijks in gebruik. ’s Morgens even checken of de trein vertraging heeft (want dan drink ik mijn koffie toch liever thuis), de snelste route plannen om vrienden te gaan bezoeken of nog snel een ticketje kopen wanneer ik weer eens moet lopen om de trein te halen,…

Gewoonweg super handig en daarom ook zeker één van mijn favorieten.
Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!