De 5 favoriete apps van Kurt Jacobs

Hoi, ik ben Kurt, bijna 38 jaar en communicatiecoördinator in de ngo-sector. Ik startte mijn loopbaan als reporter bij Ring-TV en toen was alles nog lekker offline, ik herinner me dat ik nog persberichten per fax kreeg doorgestuurd. Die tijd ligt gelukkig al een hele tijd achter ons, alles gaat nu fantastisch snel en online, bloggers zijn halve journalisten en journalisten zitten massaal op Twitter. Fantastische tijden, toch?

Ik gebruik mijn smartphone heel veel, van ‘s morgens heel vroeg tot ‘s avonds heel laat. De hele dag dus, redelijk non-stop. Tot grote ergernis van de eega, die zit zelf nog niet op Facebook (!), maar spiekt stiekem wel op mijn profiel om “mee te zijn”. Er rollen dagelijks massaal veel mails binnen, ik denk dat ik 4 of 5 mailboxen heb ingesteld. Op de achtergrond draaien verschillende apps, om maar te zeggen: mijn Huawei krijgt weinig rustpauzes. Poor little thing… De meeste apps die ik gebruik, zijn wellicht goed gekend. Maar ik deel ze graag met jullie.

1. Strava

strava logoIk fiets alle dagen naar mijn werk in Brussel, 17 km enkele rit. De kilometers lopen zo aardig op en er zijn best veel apps om je fiets- en andere sportkilometers te registreren en te analyseren. Ik zweer al geruime tijd bij Strava, noem me gerust een Strava-addict.

Al mijn fietskilometers worden er piekfijn bijgehouden. Ik draag het principe “als het niet op Strava staat, heb je niet gefietst” zelf hoog in het vaandel. Vraag me niet waarom. Ik heb er al veel nieuwe vriendjes leren kennen, je wordt maandelijks ook uitgedaagd om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Fietsen, lopen of zwemmen? Elke kilometer kan je makkelijk en snel via de app registreren. Verslavend!

Android | iOS

2. Radio Belgium

Veel mensen luisteren naar de radio in de auto. Of op de trein wellicht. Ik fiets altijd, en dan is het wat moeilijker om naar de radio te luisteren. Thuis komt het er niet van. De app “Radio Belgium” is ideaal. Je kan er de laatste nieuwsbulletins herbeluisteren, en zo ben ik weer snel helemaal mee. Het zenderaanbod is trouwens impressionant, van de reguliere Vlaamse radiozenders tot de meest illustere radiostations. You name it, the app has it.

Ook leuk aan de app: nummertjes die je leuk vindt, kan je bewaren en nadien herbeluisteren. T is te zeggen: dat nummer wordt bijgehouden en bij een simpele klik loodst de app je naar het nummer op Youtube. Ook je luistergeschiedenis wordt bijgehouden. Om maar te zeggen: een complete radio-app, voor mij hoeft het niet gekker te worden.

Android | iOS

3. Feedly

Radio luisteren doe ik dus via de “Radio Belgium” app, en ook kranten lezen doe ik via een app: Feedly. De app is een oude bekende in de RSS-lezers, maar staat zeker zijn mannetje tussen al het andere RSS-geweld. De app ziet er voorbeeldig uit, een beetje zoals een online krant. Ik trek er alle Vlaamse kranten binnen en lees er ook veel blogberichten.

Het delen en bewaren van artikelen is heel gemakkelijk, met perfecte koppelingen naar sociale media. De app is ideaal als je veel nieuws leest via je smartphone, maar er tegenop ziet om alle aparte nieuwssites te bezoeken. Time is money, nietwaar?

Android | iOS

4. Wunderlist

Ik ben een man van lijstjes: to do lijstjes op het werk, boodschappenlijstjes voor thuis en vele andere lijstjes tussendoor: interessante fietstochten, cadeautips voor familieleden, andere ‘niet te vergeten’ – lijstjes.

Een tijdje geleden ontdekte ik Wunderlist en dat werkt prima. Nieuwe items zijn razendsnel in te geven, je kan lijsten ook makkelijk delen met anderen. Een beetje delegeren als het ware. De apps om lijstjes bij te houden zijn ontelbaar, maar Wunderlist vind ik super overzichtelijk en bijzonder gebruiksvriendelijk. Straks kan ik lekker afvinken dat ik deze blog voor Appstublieft moest schrijven 😉

Android | iOS | Windows

5. MyFitnessPal

My fitness pallDeze app heb ik zelf nog maar net geïnstalleerd, maar wat een ontdekking. Via de app kan je al je maaltijden registreren, kwestie van toch een beetje zicht te krijgen op je eetgewoonten. Het calorieverbruik per dag krijg je er gratis bij.

Je kan bijvoorbeeld een dagboek bijhouden of doelen stellen voor jezelf: gezond blijven, vermageren, je gewicht op peil houden… Ik moet er door het vele fietsen niet te veel op letten, maar de app heeft me al veel geleerd over de voedingsstoffen die ik dagelijks binnenneem. Je krijgt veel informatie over voeding in het algemeen, je kan ook je fitnessapps koppelen die dan automatisch je sportprestaties in mindering brengen. Smakelijk!

Android | iOS

 

Foto Kurt: (c) Lies Willaert

 

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!