De 5 favoriete apps van Anouck Ramaut

Heyheyhoihoi, Anouck Ramaut hier. Eerstejaarsstudente journalistiek (18) aan Arteveldehogeschool Gent. De iPhone 7 ligt al even in de rekken, maar ik doe het nog steeds met de 4S. Dit zorgt ervoor dat ik niet zoveel apps op mijn gsm kan plaatsen. Het nieuwste van het nieuwste zal je dus niet bij mij terugvinden. Toch leek het me een uitdaging om mijn lievelingsapps te selecteren uit de luttele apps die ik heb. Ik heb geprobeerd om niet de meest standaard-apps te bespreken. Natuurlijk gebruik ik ook Twitter, Facebook en Messenger. ENJOY!!!

1. Spotify

Zonder deze app zou ik niet kunnen leven. Het voorziet me van de juiste muziek op het juiste moment. Als ik wil feesten, rustig worden, nostalgisch doen, is deze app mijn beste vriend. Via Spotify kun je zowat alle muziek beluisteren. Je kunt ook je eigen afspeellijsten maken, artiesten volgen… Afspeellijsten bestaan in alle soorten en maten. Je hebt er van elk genre, gevoel en tijdsperiode. Dé app voor muziekliefhebbers.

iOS | Android | Windows

2. Instagram

Een app die al jaren op mijn gsm staat: Instagram. Waar je interesses ook liggen, je vindt er prachtige foto’s en filmpjes van. De app laat zien wat er gebeurt in het leven van de mensen die je volgt. Wanneer je naar zoeken gaat, vind je ook beelden die je kunnen interesseren. Zo blijft het vernieuwend. De complete ervaring houdt ook in om zelf te posten.

iOS | Android

3. RAW

Foto’s maken met een deze kwaliteit is prachtig. Onlangs ontdekte ik dat er ook een app van bestaat, die ik dan natuurlijk ook meteen installeerde. Veel ervaring heb ik er nog niet mee, maar voor wie graag kwaliteitsvolle foto’s neemt (ook met zijn gsm), raad ik deze app nu al aan. Je kunt in de app je eigen filters ontwerpen, belichting en verzadiging aanpassen… Kortom: deze app is het mekka voor mensen die zot zijn van fotografie.

iOS

4. Drive

Voor school gebruik ik deze site al jaren. Toen ik ontdekte dat er ook een app van bestond, maakte ik een sprongetje in de lucht. Het is namelijk enorm handig om alles wat je op de pc maakt, op je gsm te kunnen bekijken. Om de documenten in de app te kunnen bewerken, moet je eerst nog andere apps installeren. Al is het voor mij al meer dan genoeg om even mijn documenten voor de les, of tijdens het studeren vlug te bekijken. Het aanpassen doe ik dat wel aan de pc.

iOS | Android

5. Been

De droom om veel te reizen, spookt al jaren door mijn hoofd. Al die reizen aanduiden op een kaart, leek me altijd wel een mooie herinnering. Wat als dat nu eens kon in een app? Met Been kan het! Je kunt per werelddeel elk land aanduiden waar je al geweest bent. Voor De Verenigde Staten kan dat zelfs per staat. Wanneer je dit gedaan hebt, kleuren de delen waar je al geweest bent oranje op de wereldkaart. Mooi toch?

iOS | Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!