De 5 favoriete apps van Séverine De Ryck

Hallo allemaal! Ik ben Séverine, 30 jaar en ik woon in Temse in het mooie Waasland. In tegenstelling tot de meeste anderen op deze website heb ik me pas relatief laat een (degelijke) smartphone aangeschaft. Momenteel is de HTC Desire 820 mijn partner in crime. Ik ontdek nog elke dag nieuwe apps en eerlijk gezegd zijn de basics nog steeds mijn favorieten. Nuttige, gebruiksvriendelijke apps die het leven er ECHT gemakkelijker op maken. Al is de eerste er ook zeker eentje om in het oog te houden.

1. Rekub

Onlangs was ik op een vegetarisch etentje waarbij al het eten overschotten waren van de Colruyt en lokale handelaars uit Antwerpen. Heel lekker, uitgebreid en gezond! De volgende dag, wat een telepathie, lees ik online over de nieuwe app Rekub. (dankzij Eveline van Everlaung) Een Antwerpse vzw heeft de Rekup app ontwikkeld om handelaars met overschotten (van groenten, fruit,…) en consumenten met elkaar in contact te brengen. Wil je meehelpen om onze dagelijkse afvalberg en verspilling tegen te gaan? Check dan zeker Rekub.

iOS | Android

2. Instagram

Eerst stond ik er wat kritisch tegenover: foto`s posten zonder al te veel tekst en foto´s bekijken van mensen die je helemaal niet kent, wat is daar nu het nut van? Maar gaandeweg ontdekte ik de charme van Instagram. Ik post foto’s van mooie plekken of van lekkere gerechtjes die ik klaarmaak. Die hashtags zijn toch iets speciaals: het is heel interessant om te zien dat door de hashtag #aubergine een heel nieuwe groep van mensen naar je foto’s kijkt. Neem ook eens een kijkje en follow me on Instagram: @severine.d.r

iOS | Android

3. Google maps

Even heb ik getwijfeld of ik Google maps wel in een lijstje als dit mocht opnemen. Maar he, het is een app he, en een verdomd handige ook. Ik heb geen heimwee naar de tijd wanneer ik elke nieuwe locatie op voorhand op de computer moest opzoeken en zelfs plannetjes afdrukte om toch maar op de juiste plek terecht te komen. Nu zet ik Google maps aan, je krijgt real time verkeersinformatie en ook als wandelaar in de stad gebruik ik het.

iOS | Android

4. Shazam

Nog zo’n klassieker, het blijft gewoon een geniaal principe. Als kind droomde ik van een computer die onbekende liedjes op de radio zou herkennen, en in de 21e eeuw bestaat het gewoon echt! Ik luister vaak naar lokale radiozenders zoals Radio FG waar ze vaak leuke remixes draaien die ik nergens anders hoor. De titel en uitvoerder achterhalen van deze songs is zonder Shazam vrijwel onmogelijk. Elke autoradio zou een Shazamknop moeten hebben om gevaarlijke situaties tijdens het rijden te vermijden.

iOS | Android | Windows

5. Strava

Mijn lief en ik gaan geregeld fietsen, samen of apart. Strava registreert de route die je hebt afgelegd, berekent je gemiddelde snelheid (de momenten waarop je stopt om een foto te trekken voor je Instagram (zie nummer 2) filtert hij er automatisch uit), en onthoudt het overbrugde hoogteverschil. Je vrienden kunnen je volgen om op de hoogte te blijven van jouw sportieve prestaties, en je er ook voor belonen met Kudos, thumbs up! Je kan Strava ook gebruiken om te lopen, skiën,… en nadien pochen met je prestaties op Facebook of andere social media.

iOS | Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!