De 5 favoriete apps van Tim Mussche

Ik ben Tim, 35 jaar en projectmanager bij Flow Pilots. Als projectmanager volg ik de conceptfase, het ontwerp en de ontwikkeling op van een heleboel apps.

Daarnaast probeer ik graag nieuwe en interessante apps uit. Het was dan ook niet gemakkelijk om maar 5 favoriete apps te kiezen, maar voor Appstublieft doe ik toch een poging! Aandachtige lezers zullen merken dat ik hier en daar wat extra app-aanbevelingen verstopt heb… 😉

Ik ben al sinds 2011 een fervente iPhone-gebruiker. Een deel van deze post is dan ook geschreven op mijn nieuwe iPhone 7. Eén van mijn 5 favoriete apps is alleen beschikbaar voor iOS maar gelukkig zijn de andere ook voor Android beschikbaar.

1. Waze

Als projectmanager ben ik veel op de baan. Dagen waar ik ‘s ochtends in Gent ben, om dan via Antwerpen ‘s avonds in Brussel uit te komen durven wel eens voorkomen. Waze is hiervoor een heel handige sociale navigatie-app. Naast de standaard navigatiefuncties, gebaseerd op verkeersinfo die automatisch verzameld wordt door alle gebruikers, biedt Waze een heleboel interessante extra’s. Doordat Waze toegang heeft tot mijn agenda krijg ik automatisch een berichtje als het tijd is om te vertrekken (rekening houdend met de huidige verkeersdrukte) naar mijn volgende afspraak. Verder kan je andere mensen je rit laten volgen. Heel handig om iemand te laten weten wanneer je aankomt of wanneer je met vrienden ergens hebt afgesproken. Je krijgt dan een handig overzicht hoever iedereen nog is van de eindbestemming.

iOS | Android

2. Overcast

Tijdens mijn vele uren in de auto luister ik graag naar podcasts. Na veel podcasts apps geprobeerd te hebben ben ik blijven hangen bij Overcast. De killer features van Overcast voor mij zijn Voice Boost en Smart Speed. Voice Boost optimaliseert de geluidsinstellingen voor gesproken tekst (wat het merendeel van podcasts vooral bevat), en dat komt zeker in de auto goed tot zijn recht. Smart Speed gaat op zoek naar stiltes in de podcast (een pauze in een zin, een moment waarop iemand nadenkt) en gaat deze stiltes inkorten. Dit gebeurt zo subtiel dat het heel natuurlijk overkomt. Op die manier wordt een podcast van een uur al gemakkelijk een paar minuten korter en kan ik dus meer podcasts beluisteren op dezelfde tijd. Perfect!

iOS

3. Wunderlist

Voor mijn job heb ik voldoende tools om taken en to-do’s op te volgen, maar ook voor mijn persoonlijk leven heb ik dit nodig. Hiervoor gebruik ik Wunderlist. Opstellen, beheren en afvinken van taken is heel intuïtief, maar wat Wunderlist een must-have maakt is het delen van taken en lijstjes met andere mensen. Alle acties worden automatisch en direct gesynchroniseerd met alle deelnemers van de lijst. Je kan een boodschappenlijstje delen met je partner: ieder kan benodigdheden toevoegen, toewijzen aan de ander en afvinken op het moment dat ze in het karretje liggen. Plan je een tripje met vrienden: maak een gedeeld lijstje en wijs taken toe aan je vrienden zodat de BBQ en de drank niet vergeten worden!

iOS | Android | Windows

4. Instapaper

Tijdens het lezen van mijn twitter-feed of rss-feeds kom ik regelmatig een artikel tegen dat ik wel wil lezen maar waar ik op dat moment geen tijd of zin voor heb. Op dat moment komt Instapaper heel goed van pas. Instapaper laat je toe om dergelijke artikels op te slaan. Op het moment dat je even tijd hebt kan je de lijst van opgeslagen artikels raadplegen en eentje kiezen om te lezen. Instapaper toont op dat moment alleen de essentie van het artikel: de tekst en eventuele foto’s. Alle andere (storende) elementen die origineel bij het artikel stonden (reclame, commentaar, …) worden automatisch weggelaten, wat voor een heel rustige leeservaring zorgt.

iOS | Android

5. Sodexo4You

Zoals velen krijg ik elke maand maaltijdcheques en een keer per jaar ecocheques. Sinds kort is dit niet meer via een envelopje met een bundeltje cheques in, maar verloopt alles digitaal via een betaalkaart. Een app om te weten wat je saldo momenteel is, waar je je laatste uitgaven gedaan hebt en in welke winkels je met maaltijd- en ecocheques kan betalen klinkt dan ook heel handig. Toeval wil nu dat Sodexo (die mijn cheques uitgeeft) zo’n app aanbiedt! Nog toevalliger is dat Flow Pilots de nieuwste versie van deze app ontwikkeld heeft voor Sodexo en dat ik dat project opvolg! Altijd leuk als je een app kunt gebruiken waaraan je zelf meewerkt. Een echte aanrader (al zeg ik het zelf) voor iedereen die via Sodexo maaltijd- en/of ecocheques krijgt.

iOS | Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!