De 5 favoriete apps van Marieken Dewitte

Haaikes! Ik ben Marieken, 33 jaar, vormingsmedewerker in een vorig leven bij Mediaraven en vandaag community manager bij OJOO.

Als afgestuurde leerkracht informatica vond ik het maar triestig hoe weinig ‘fun’ en creativiteit er in het leren zat. Ik ben dan ook altijd op zoek hoe je op een leuke manier van elkaar kan leren. Ik zat in verschillende jeugdbewegingen, volg regelmatig allerlei workshops of ik organiseer er zelf en ben verantwoordelijk voor de vrijwilligerswerking bij de Tuin van Heden in Ledeberg. Ik kan dus niet stilzitten 🙂 Vorig jaar begon ik ook met saxofoon en zingen. En oh ja, ik zit ook nog in een moestuinwerking 🙂

Voor al mijn activiteiten probeer ik steeds te kijken of er wel geen nuttig  e app voor bestaat. 5 apps kiezen was dus niet evident! Hoewel ik in het digitale ondergedompeld zit, probeer ik dit toch te balanseren. Als je met vrijwilligers werkt, moet je véél communiceren 🙂 Het is daarom belangrijk dat ik efficiënt kan delen en organiseren via sociale media.

De standaardapps die ik dagelijks gebruik zijn vooral Google Apps, Facebook en Instagram. Maar bij deze, een poging om mijn 5 favoriete op een rijt te zetten!

ojoo_app1. Ojoo

Sinds het ontstaan van deze app ben ik er al fan van: je kan er allerlei tochten vinden gemaakt door mensen zoals jij en ik. Dat kan een stadsspel zijn, een audiotour, een geocache, een overzichtskaart met hotspots of gewoon een spelletje dat je kan spelen vanuit je luie zetel. Op elke stop in zo’n tocht kan je opdrachtjes of informatie toevoegen. Het leuke is dat je zelf zo’n tocht via de site gratis kan maken. Bestond dit maar in mijn Chiro-tijd! 🙂

Android | iOS

couchsurf_app2. Couchsurfing Travel App

Couchsurfing is een site voor mensen die hun zetel (=couch) aanbieden voor een of meerdere nachten aan mensen op doorreis. Tijdens mijn reizen zit ik niet veel op de computer, maar de app biedt je de mogelijkheid om toch nog last-minute een couch te zoeken. Ik gebruik het vooral om in de community een oproep te doen naar mensen die graag een uitstapje willen doen, zo ontmoet je een local en kom je op plaatsen waar je anders nooit geraakt.

Android | iOS

slack_app

3. Slack

Sinds ik op bij OJOO werk, ben ik slack beginnen gebruiken. Een messenger app waarbij je ‘kanalen’ kan maken ( zoals vroeger in mIRC tijden 😉 ) en met uitgenodigde teamleden over bepaalde topics discussiëren. De geïntegreerde combinatie met Giphy, een app waarmee je korte geanimeerde filmpjes kan delen, maakt het extra fun 🙂 Het leuke is dat je ook met externen een Slack-account kan maken en dus zo met meerdere groepen kan chatten.

Android | iOS | Windows

periscope_app4. Periscope

Als ik een evenement organiseer, gebruik ik Facebook Live om uit te zenden, maar bij Facebook kan je moeilijk zelf naar andere ‘uitzendingen’ kijken. Bij Periscope kan dit wel. De buurman van om de hoek kan live uitzenden met zijn gsm welk plantje hij in zijn moestuin aan het planten is. Iedereen kan dus zichzelf uitzenden tijdens de dagdagelijkse bezigheden, gewoon omdat het kan 🙂 Het toffe hier is dat het allemaal real time is, geen gemonteer achteraf. En wie is niet op zoek naar authentieke dingen?

Android | iOS

instructables_app5. Instructables

Ik leer graag nieuwe dingen bij en laat me daarbij ook graag inspireren. Op instructables vind je over ongeloofelijk veel thema’s allerlei Do-It-Yourself-projectjes gemaakt door gewone mensen. En dat met de hele uitleg erbij. En als je zelf een ‘maker’ bent, dan kan je zelf je eigen tutorials maken en er prijzen mee winnen.

Android | iOS | Windows

 

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!