De 5 favoriete apps van Ellen Van den Berghe

Ahoi! Ik ben Ellen, 30 jaar en volgens mijn vrienden een beetje een nerd (en daar ben ik fier op!). Sinds een klein jaar ben ik mama van een energieke dochter, Juno. Het grootste deel van mijn vrije tijd is nu dan ook vooral familietijd: samen spelen, wandelingen maken in de natuur, verwonderd toekijken wat ze nu al weer kan en veeeeeel pampers verversen 😉 Als de rust ’s avonds wat teruggekeerd is, kan ik vooral genieten van een drankje en een spelletje met vrienden.

Sinds 3 jaar leef ik me overdag uit op het werk bij de Nationale Loterij, waar ik momenteel aan de slag ben als “Business Development & Innovation Manager”. Hierdoor ben ik non stop bezig met mobile, marketing technologie, apps, nieuwe gadgets,…Mijn telefoon, mijn fitbit en ikzelf zijn dan ook onafscheidelijk! Gelukkig is mijn iPhone iets handiger in gebruik dan mijn eerste GSM, een knalgele Alcatel van ongeveer 3 kilo… 5 favoriete apps kiezen was niet zo eenvoudig, want ik gebruik er minstens 20 verschillende per dag, maar hier komen er alvast 5 die ik absoluut niet meer kan missen in mijn leven!

our groceries app1. OurGroceries

Boodschappen doen. Iets wat bij mij super efficiënt moet gaan. Ik wil niet alle rekken doorlopen en rondkijken tot ik iets zie waarvan ik me herinner dat we dat misschien niet meer hebben. Om dan thuis te komen en te merken dat we toch nog 2 pakken bloem staan hebben. En dat ik toch geen zout meer had. Dus gebruik ik een app: OurGroceries. Zodra er iets op is, stop ik het in het lijstje. In de winkel, loop ik dan gewoon het lijstje af. Klaar is kees.

Dat kan je toch ook met een papieren lijstje? Klopt. Maar ik verloor die papiertjes steeds en mijn GSM heb ik altijd bij me. En met de app delen we het lijstje ook binnen het gezin. De afspraak is, zodra je iets op maakt, voeg je het toe aan het lijstje. En, geen excuses dat je geen stylo of papier bij had, die GSM gaat immers overal mee naar toe 😉 Je hoeft geen account te maken, een emaildres om te delen is voldoende en de info wordt direct gesynchroniseerd tussen verschillende gebruikers. Zo kan er nog rap iets toegevoegd worden terwijl je al in de winkel staat.

Android | iOS

bancontact_app2. Bancontact

Ik was al helemaal verslaafd aan mijn bank app. Betalingen vanop mijn telefoon, saldo consulteren, checken of een betaling al is toegekomen,….Maar bancontact maakt het nog iets makkelijker om een leven zonder cash of kaarten te leiden. Geld ‘doorgeven’ tussen vrienden, een rekening splitsen met vrienden, aankopen betalen, zelfs bij mijn huisarts kan ik nu al met de bancontact app betalen. Je maakt eenmalig een account met je kaartlezer en erna scan je gewoon telkens de QR code die op je rekening staat. En je hebt geen “bakske” meer nodig. Zo heb ik dus sinds kort aan mijn GSM genoeg om op stap te gaan! Eindelijk!

Android | iOS | Windows

wetransfer_app3. WeTransfer

Ik neem heel veel foto’s met mijn GSM: dingen die ik wil onthouden, print screens van websites of apps, foto’s van mijn dochtertje,….En heel vaak wil ik die natuurlijk delen met collega’s, vrienden, familie of mezelf op een ander toestel. Hiervoor gebruik ik de we transfer app. Heel eenvoudig. In enkele klikken kan ik honderden foto’s doorsturen. Je opent de app, al je foto’s worden al ingeladen, je vinkt gewoon die aan die je wil doorsturen, geeft een mailadres aan waarheen je ze wil sturen en een boodschap. En klaar! De bestemmeling krijgt dan een mailtje met een link waar hij de foto’s kan downloaden en lokaal opslaan. Ideaal om grote bestanden door te sturen, veel foto’s ineens te sturen en geen kwaliteitsverlies te hebben van je foto’s. Opgepast, na een week vervalt je link wel.

Android | iOS

jack_app4. Jack

Jack is een soort messaging app. Maar niet zomaar een! Je kan je berichten op voorhand klaarzetten en bepalen op welk tijdstip ze uitgaan. Kies een foto of video, zet er een tekst bovenop, bepaal op welk tijdstip het bericht moet toekomen bij de bestemmeling en verstuur. Je bestemmeling krijgt dan een aankondiging dat er een berichtje op hem/haar wacht en kan zien hoelang het aftellen nog duurt voor de inhoud van het bericht beschikbaar zal zijn. Vergeet dus nooit nog een verjaardag van vrienden, zet je nieuwjaarswensen op voorhand klaar of bouw gewoon wat suspens op met een van je contacten. Spannend!

Android | iOS

nationale loterij app5. Nationale Loterij

Waag jij af en toe je kans met Lotto, EuroMillions, Joker+, Keno of Pick 3? Dan is de Win Checkr app van de Nationale Loterij ook iets voor jou!
Je favoriete cijfers opslaan? Eens schudden met je telefoon en zo een nieuwe lucky combinatie voor genereren? Een verkooppunt in de buurt vinden dat nu open is? Nakijken hoeveel er in de jackpot zit? Een notificatie ontvangen wanneer de winnende cijfers gekend zijn? Resultaten vergelijken met jouw nummers? Statistieken over de meest/minst getrokken nummers? Het kan allemaal met de Win Checkr app!
Spelen in de app kan je niet. Google en Apple laten dat niet toe. Maar met 1 klik zit je zo op je favoriete mobiele e-lotto.be omgeving en ben je vertrokken. Ben jij de volgende miljonair? Veel geluk!

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!