De 5 favoriete apps van Hedwig Scheltjens

Hallo, ik ben Hedwig en ik werk ondertussen ruim 4 jaar bij deFilharmonie in Antwerpen. Daar sta ik in voor de online en offline communicatie en de perscontacten. Om eerlijk te zijn, heb ik 2 smartphones: eentje van het werk (Nokia) en eentje van mezelf (iPhone 5s). De apps op Nokia vind ik totaal niet gebruiksvriendelijk, dus die laat ik voor wat ze zijn.

Op mijn iPhone daarentegen heb ik een heleboel apps staan. Als ik iets lees over een interessante app, dan download ik die vaak om te testen. Vind ik de app niet leuk, dan gooi ik ze ook snel weer van mijn gsm. Voor een app die de moeite waard is, betaal ik graag, want reclame in een app vind ik storend.

Dit is mijn selectie van 5 veelgebruikte apps op mijn gsm.

screenshot-play.google.com 2016-03-24 22-17-161. Cambio

Meestal verplaats ik me met de fiets of de Vespa, maar als ik toch een keer een auto nodig heb, gebruik ik Cambio. Niet alleen het systeem van autodelen werkt goed, ze hebben ook een heel handige app ontwikkeld. Via de app kan je snel en eenvoudig een auto reserveren, je reservatie wijzigen of annuleren en uitrekenen hoeveel je rit zal kosten. Is er geen auto beschikbaar op het tijdstip van je keuze en/of je favoriete standplaats, dan krijg je meteen alle mogelijke alternatieven in de buurt te zien.

iOS | Android

instagram2. Instagram

Ik ben een grote Instagram-fan en – ondertussen misschien wat ouderwets – ik zweer nog steeds bij het vierkante formaat. Sinds Instagram neem ik eigenlijk standaard vierkante foto’s, of ik ze nu online post of niet. Ik vind het gewoon een leuk formaat. Naast mijn vrienden volg ik nog een heleboel andere accounts, vb. RatiaRanch en Dieseensucht (voor de mooie foto’s), Rotterdams Philharmonisch (om te zien wat andere orkesten op Instagram plaatsen), Roco_Runs (voor de motivatie en inspiratie), Crumblesnbeans (om te kijken wat er op het menu staat in mijn favoriete koffiebar) en BBC Sport (voor het laatste sportnieuws).

iOS | Android | Windows

screenshot-play.google.com 2016-03-24 22-17-453. Strava

Ik ga regelmatig lopen en ik vind het leuk om mijn vooruitgang te volgen op basis van cijfers: hoe ver heb ik gelopen, hoeveel kilometer heb ik deze maand al gedaan, hoe zit het met mijn hartslag? Er zitten nog een paar regelmatige lopers tussen mijn collega’s, maar allemaal hebben we een ander sporthorloge. Dankzij Strava kunnen we onze data uploaden naar een gezamenlijk platform zodat we kunnen vergelijken. Een beetje competitie kan geen kwaad en het levert altijd weer voer voor discussie tijdens de middagpauze

iOS | Android

screenshot-play.google.com 2016-03-24 22-16-494. TripSplitter

Een heel handige app als je samen met vrienden op weekend gaat of een feestje organiseert. Iemand houdt alle uitgaven netjes bij in de app en op het einde zie je hoeveel iedereen elkaar moet betalen.

iOS | Android

 

screenshot-play.google.com 2016-03-24 22-19-055. Buy Me a Pie

Mijn boodschappenlijstjes maak ik al lang niet meer op papier, maar wel in Buy Me a Pie. Zo heb ik mijn lijstje altijd bij en kan ik gemakkelijk afstrepen wat ik al in mijn winkelkar heb gelegd. Onmisbaar!

iOS | Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!