De 5 favoriete apps van Ruben Desmidt

Achter het klavier van dit artikel zit Ruben Desmidt, 30, een West-Vlaamse jeugdwerker die online bekend is onder het nickname rubiezone. Professioneel vul ik mijn dagen als jeugdanimator bij Jeugddienst Torhout. Daarnaast ben ik ook te spotten als vrijwillig vormingsbegeleider en bestuurder van Mediaraven. Ja, ik heb ook een passie voor reizen. Vandaar dat ik samen met m’n vrouw in 2014 de tropen heb verkend in onze wereldreis www.tropentrip.be.

Veel heb ik niet nodig om er als jeugdwerker een productieve dag van te maken. Met een wifi-verbinding en een stopcontact in de buurt kom ik al een heel eind ver. M’n smartphone vormt als het ware een rechtstreekse link met de vele jongeren, vrijwilligers en collega’s. De iPhone4S, die ik ondertussen al een jaar of 4 meedraag, heeft z’n nut al goed bewezen. Ook al heeft het toestel al ferm afgezien, toch kan ik er dankzij een resem coole apps nog steeds smart mee uit de hoek komen.

Een lijstje maken van mijn 5 favoriete apps vond ik eerlijk gezegd niet zo’n eenvoudige klus. Want waar leg je dan precies de nadruk, Op de apps die je het meest gebruikt? Of op de apps die je leukste of het handigst vindt om te gebruiken? Een mix van beiden dan maar?

Google-maps_ipad1. Google Maps

Het klinkt héél cliché, maar met m’n smartphone in de hand kom ik door het ganse land. Een vorming ergens in de stille Kempen of een vergadering in hartje Brussel. Geen stress voor mij, met de routebeschrijvingen van Google Maps vind ik moeiteloos m’n weg in ongekend gebied. Ook de fervente reiziger in mezelf vindt het geweldig dat je eenvoudig reisroutes kan plannen via verschillende transportmogelijkheden. Dat je in Google Maps ook kan zoeken op naam en niet enkel op adres vind ik zeker een bijkomend voordeel.

ING_app2. ING app

Niet dat ik bij deze ING de hemel wil in prijzen, maar toch ben ik fan van hun app. In tegenstelling tot hun mobile banking op pc, is hun app wel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Eén van de laatste nieuwe features is dat je nu met een simpele swipe het saldo van je zichtrekening kan raadplegen. Super handig als je discreet nog even wil checken of er budget is voor één pintje of voor tournee generale. 😉

ecosia_app3. Ecosia

OK, niks gaat boven de snelheid en efficiëntie van de zoekmachine Google. Maar toch probeer ik zo vaak als mogelijk de alternatieve app Ecosia te gebruiken. De ontwikkelaars van deze app beweren namelijk dat ze hun inkomsten investeren in het planten van bomen. Wanneer je de zoekmachine een tijdje gebruikt, merk je ook dat het cijfer bij het bomenicoontje stijgt. Mijn vragen helpen dus de wereld vooruit! 🙂 Voor het zoeken van telefoonnummers en andere smart zoekopdrachten blijft Google echter de nummer 1. :/

moldiv4. Moldiv

Beelden zijn zo belangrijk in jongerencommunicatie dat je als jeugdwerker wel verplicht bent om een beetje fotograaf en layouter te zijn. De mogelijkheden die Moldiv als fotobewerkingsapp aanbiedt zijn echt zo uitgebreid dat ik voorlopig geen andere app meer nodig heb. Behalve dan Instagram en Facebook om ze te publiceren. 🙂 Oorspronkelijk gebruikte ik de app enkel voor het maken van collages. De laatste update bevatte echter zoveel extra mogelijkheden dat ze nog steeds aan het uittesten ben.

spotify5. Spotify

Het was tijdens onze wereldreis dat ik voor het eerst Spotify ontdekte. M’n smartphone met zowel gigantisch veel foto’s als uren muziek volproppen was niet echt een optie. Dus verkende ik de wereld van streaming. Gelukkig heeft Spotify ook de optie ‘offline opslaan’. Anders zat ik daar mooi zonder wifi op busrit van 6 uur.
Ondertussen bracht ik al enkele van m’n favoriete nummers en artiesten samen in afspeellijsten. Vooral als alternatief op de herhalende reclames en dagen vol dezelfde nummers op de radio vind ik ‘discover playlists’ van Spotify geweldig. Ohja, ik betaal hen wel elke maand m’n abonnement voor zoveel service. 🙂

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!