De 5 favoriete apps van Helena Janssen

Ik ben Helena en ik werk als conceptuele copywriter bij CCX. Da’s het interne communicatiebureau van Colruyt Group. Ik heb een hart voor toneel, hou van creatief bezig zijn en van letters. Sinds begin 2018 doe ik aan handletteren, of ‘tekenen met letters’. Da’s meteen ook waar ik mijn smartphone voornamelijk voor gebruik. Ik neem filmpjes en foto’s van mijn handlettercreaties. En zwier ze online.

1. Instagram

Op mijn account @smart_ass_hel post ik gehandletterde zinnen van niet-echt-inspirationele quotes. Via Instagram leg ik contacten over de hele wereld. Echt zot om te zien dat mensen aan de andere kant van de wereld je foto’s en filmpjes leuk vinden. Elke dag krijg ik ook inspiratie door de mensen die ik volg, en zie ik weer andere manieren van letteren. Tegelijk leer ik veel bij over de mogelijkheden van Instagram. Eén tip? Met de juiste hashtags vliegen de likes je om de oren.

iOS |Android

2. Stopmotion Studio

Deze app gebruik ik om filmpjes te maken van mijn creaties. Over één handletterfilmpje (letteren, tegelijk filmen én online zetten) doe ik ongeveer een uur. Toch wel snel, vind ik. En dat ligt vol-le-dig aan die app. De foto’s worden in-app opgeslagen (vind ik zelf een voordeel), maar je kan ook andere foto’s invoegen of automatische timelapses maken. Ik gebruik de betalende versie (4,99 euro), zodat ik alle opties kan gebruiken.

iOS | Android

3. Flo

Aanrader voor de vrouwen. Geef in wanneer je menstruatie begint, zeg hoe lang die gemiddeld duurt en volgende maand krijg je een reminder. Als je bepaalde symptomen aanduidt (vermoeidheid, veranderingen in humeur, krampen, you name it), berekent de app ook of dat invloed heeft op je cyclus. Superhandig en … ontzettend nauwkeurig. Daar was ik toch door verrast. Heel handige app, die ik steevast invul.

iOS | Android

4. Evernote

Ik pendel ongeveer 3 uur per dag met de trein. Een ideaal moment om inspiratie te krijgen. Steeds vaker hou ik m’n ideeën (ook) bij in Evernote. Het grote voordeel is dat je documenten online bewaard worden. Of ik nu aan de computer zit of onderweg ben, ik kan altijd en overal aan mijn notities. Kleine kanttekening: als je offline bent, kan je geen notities bewerken, alleen nieuwe notities toevoegen.

iOS | Android

5. MyColruyt

Deze app is een soort kookboek, boodschappenlijstje en reclamefoldertje in één. Ik gebruik de app vooral voor de recepten (meer dan 7.000!). De ingrediënten voeg je in één klik toe aan je boodschappenlijstje. Tijdens het koken gebruik ik de app vaak als leidraad. Makkelijker dan alles te moeten overschrijven. Tenzij ik de recepten misschien zou handletteren? ?

iOS | Android

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!