De 5 favoriete apps van Servaes Timmerman

Ik ben Servaes Timmerman. Al van jonge leeftijd ben ik geobsedeerd door de bergen en avontuur in het algemeen. Vanaf mijn 16 jaar was mijn plan om berggids te worden. Zoveel jaren later en ik bezorg jaarlijks meerdere mensen en groepen een leuke tijd in de bergen, in de sneeuw en op de rivier tijdens kortere en langere trips, cursussen en expedities met Outdoor Animation.

De apps die ik gekozen heb liggen allemaal in de lijn van mijn soort van leven: onderweg. En als je “onderweg” een bedrijf moet runnen dan heb je uiteraard nood aan enkele goede apps. Naast de klassieke zaken zoals Banking-apps, mail-apps, communicatie-apps, ….  Zijn er enkele die me toch al wat geholpen hebben. 

1. Blablacar

Dit is de mobiele app van een deel-netwerk waarin je je auto-ritjes van en naar bepaalde locaties kan aangeven zodat mensen mee kunnen met jou (en jij hier een deel van je kosten kan recupereren). Het zorgt ervoor dat ik niet altijd alleen moet rijden, interessante mensen kan ontmoeten on the go en vaak nog goede connecties overhoud voor ter plaatse of op z’n minst leuke weetjes over de locatie waar ik naartoe ga.

iOS | Android

2. Maps.me

Dit is een soort van google-maps, maar dan offline. Je download telkens gewoon via een wifi-netwerk het gebied waar je naartoe gaat en je hebt zeer gedetailleerde kaartinfo en je kan met enkel je GPS-functie ergens naartoe. In europa is data tegenwoordig open, maar elders in de wereld is het nog steeds interessant om niet non-stop data te moeten kopen om je volgende hostel te vinden…

iOS | Android

3. Park4night

Deze app is ook weer zo een typische app voor digital nomads: je kan zoeken waar er in de buurt ergens een ideale, geschikte, rustige, natuurlijke, toegelaten, …… plek is om je bus/camper te zetten en gratis de nacht door te brengen. Wanneer je zelf een plekje hebt gevonden waarvan je denkt dat het wel geschikt is om niemand lastig te vallen, kan je het ook aanduiden.

iOS | Android

4. Riverapp

Als wildwaterkajakker is er maar 1 ding dat telt: op de rivier kruipen wanneer deze niet te hoog staat en niet te laag… vroeger moesten kajakkers hiervoor bellen naar mensen die ter plaatse wonen of naar vrienden die er meer kennis van hadden, maar als je dan in een ander land kwam, dan kende je niemand… Met de komst van online peilschalen voor rivieren kan je nu dus op voorhand zien welke rivier ideaal is op een gegeven moment. Steeds de perfecte trip dus!

iOS | Android

5. Alpenvereinaktiv

Ideale app waarmee je met topografische kaarten kan werken: route voorbereiden op de pc, nadien naar de app of zelfs op gps laden en je kan vertrekken. Veel info, zeer gebruiksvriendelijk en als alpinist zeer nuttig om op afgelegen gebieden te weten waar je bent en hoe de situatie in elkaar zit.

iOS | Android

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!