De 5 favoriete apps van Katrien Wittemans

Ik ben Katrien Wittemans. Tot eind juli nog communicatiemedewerker bij KSA, de tofste jeugdbeweging van het land. Vanaf begin augustus Media Geek bij Infrabel, zo stond het toch op de vacature ;).  In mijn vrije tijd blogger op Perfect Imperfect.

Mijn smartphone is een verlengstuk van mezelf. Altijd in de buurt. Tijdens de werkuren maar zeker ook daarbuiten. Als fervent treinreiziger kan ik hem vaak goed gebruiken onderweg om mails te checken, collega’s op de hoogte te houden of om de treinuren op te snorren. En ook bij het bloggen, lopen, muziek spelen of lezen komt hij goed van pas. Toch probeer ik op sommige momenten ook bewust te minderen. Pomodoro’s en digital detoxen zijn me niet vreemd, gelukkig hebben ze daar ook apps voor ;).

1. Instagram

Met stip op één. In het begin vooral voor de fotografische pareltjes die je bij sommige Instagrammers kon/kan terugvinden. Ik ging er vaak mijn fotografenhartje ophalen. Intussen voor mij het belangrijkste sociale medium. Ook voor m’n job bij KSA trouwens. Swipen van story naar story en scrollen door de foto’s. Jep, ik ben fan. Met of zonder filters.

iOS | Android

2. NMBS

Ik heb een haat/liefdeverhouding met de app. Als fervent treinreiziger is het mijn gids in het treinverkeer. Ik pendel dagelijks naar Brussel maar moet regelmatig naar Gent/Antwerpen/Leuven/Hasselt/Kortrijk … voor vergaderingen. Maar toegegeven, ik durf al eens te vloeken als de informatie niet overeenkomt met de realiteit.

iOS | Android 

3. Calendar

Hoewel ik een grote fan ben van bullet journals en papieren agenda’s, moet ik toegeven dat de Calendar-app van Apple mijn hoop in bange dagen is. Onderweg lukt het niet altijd om boekjes boven te halen, gelukkig is er dan mijn smartphone om snel afspraken te noteren. En hij combineert vlekkeloos mijn werkagenda, mijn privé-agenda, de privé-agenda van het lief en onze gemeenschappelijke agenda. Aaah, structuur en kleurtjes, you gotta love it.

Standaard bij iOS

4. Goodreads

Er moest een boekenapp instaan. Ik hou van boeken en ik lees er zo’n 80 per jaar. Mijn inventaris staat in een uitgebreide Google Sheet maar toch ben ik verknocht aan Goodreads. Updates van je vooruitgang doen, bijhouden welke boeken je las en hoe goed je ze vond, boeken ontdekken die vrienden lezen of die jaarlijkse reading challenge behalen. Ik kan er uren in rondstruinen. Een must-have voor elke boekenliefhebber.

iOS | Android

5. Notes

Toegegeven, ik heb ook een betalende versie van Evernote. Vooral om verslagen van vergaderingen bij te houden op m’n tablet. Maar ik ben nog net iets meer fan van de Notes-app van Apple. Kattebelletjes onderweg, to do’s die me te binnen schieten of zelfs hele reviews van boeken, ik pen ze allemaal neer in de Notes-app. Digitale post-its die ik achteraf gewoon weer wegdoe of constant bewerk en update. Of overschrijf in mijn bullet journal, dat dan ook weer wel.

Standaard bij iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!