De 5 favoriete apps van Nina Vincx

Mijn naam is Nina, ik ben 38 jaar en ik woon met mijn gezin (mijn man Bert en onze twee kleine kinderen Hugo en Walter) in Grimbergen.

Ik geef voltijds les Nederlands aan anderstalige volwassenen in een school in de buurt. Daarnaast ben ik zelfstandige in bijberoep en organiseer ik creatieve workshops in De Kwekerij, een inspiratieruimte in ons huis. Voor onder andere schrijfworkshops, brushlettering, blogcocktails en diy workshops ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast blog ik ook op MissBliss.be – hier ben ik steeds op zoek ben naar de beste versie van mezelf. 

Ik heb al twee jaar een iPhone 5, een eeuwigheid in smartphoneland lijkt het wel. Ik hoop dat mijn telefoon nog lang meegaat, want vind het echt te zot voor woorden om honderden euro’s  aan een gsm uit te geven. Blijkbaar zit ik nu vast aan iPhone, omdat ik ook een Mac heb. Je merkt het, ik ken er zelf helemaal niets van.

Nochtans lijkt mijn telefoon soms wel aan mijn hand gelijmd. Het is het eerste dat ik ’s morgens vastneem  en het laatste dat ik ’s avonds gebruik. ’s Nachts zet ik de wifi en 4G af, om zeker niet gestoord te worden. En ik hoorde ook dat het slecht is voor je nachtrust om naast een ‘zoemende’ telefoon te slapen. Wat ik echt haat is het gevecht met paswoorden en pincodes. Je kan alles met je telefoon, maar moet ook om de zoveel tijd een nieuw en origineel paswoord verzinnen en daar ben ik echt niet goed in. Laat staan dat ik ze kan onthouden.

1. Facebook

Verschillende vriendinnen hebben de FB app van hun telefoon gegooid. Ik heb het ook even overwogen, omdat ik mezelf erop betrap teveel naar mijn scherm te staren en te scrollen door nieuws dat mij eigenlijk toch niet echt interesseert. Anderzijds beheer ik ook de FB pagina’s van De Kwekerij, MissBliss en De GezinsBond Grimbergen. En als beheerder is het belangrijk om snel te reageren op berichten. Dus die app blijft er nog wel even opstaan.

iOS | Android

2. Podcast App

De Podcast App is mijn ultieme ontspanning. Ik fiets dagelijks naar school en luister dan naar podcasts via de Podcast App (met maar 1 oortje in!). Ik vind het echt een verrijking van mijn leven. Het is een moment voor mezelf en vaak gebeurt het dat ik iets laat horen aan mijn man, omdat ik het zo interessant vind. Mijn favoriete podcasts zijn op dit moment: Answer me This, de 10 meest gegoogelde vragen en Welcome To The AA.

iOS | Android

3. Instagram

Mijn telefoon is ook mijn fototoestel. Ik heb al jaren geen aparte camera meer. De laatste tijd merk ik wel dat mijn Iphone 5 niet zo een mooie foto’s neemt als ik zou willen. Toch neem ik heel veel foto’s met mijn telefoon en post ze dan op IG via de IG App. Ik vrees dat ik een lichte verlaving aan IG heb. Net als met de FB App betrap ik mezelf erop dat ik regelmatig door de Stories scroll in plaats van iets nuttig te doen.  Via WordSwag zet ik teksten op mijn foto’s. Zo maak ik beelden voor mijn blog of voor activiteiten die ik organiseer. Ik neem aan dat IG er ooit ook voor zal zorgen dat je teksten op je foto’s kan zetten.

iOS | Android

4. WordPress

Ik heb twee apps die belangrijk zijn voor mijn blog. Via de WordPress App kan ik mijn blog via mijn telefoon updaten. Vooral voor het opladen van foto’s is het handig. Ik vind het ook gemakkelijk om via de app te reageren op reacties van lezers. 

iOS | Android

5. BlogLovin’

Daarnaast volg ik zelf veel blogs via BlogLovin’, zo krijg ik een berichtje als een blogger die ik volg een  nieuwe post heeft gelanceerd. Het is een leuk tijdverdrijf om rond te surfen van blog naar blog. Als blogger is het ook een handige app, omdat ik zo kan  zien wie mijn blogposts heeft gelezen en wie ze heeft geliked of opgeslagen.

iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!