De 5 favoriete apps van Nick Brackeva

Ik ben Nick Brackeva, 34 jaar en klasleerkracht van het tweede leerjaar en mediacoach in basisschool GO! Irishof Kapellen. Ik ben een trotse papa van 2 kanjers van kinderen: Tijn 3j en Bas 1j en blijvend verliefd op mijn vrouw Claudia.

Ik speel graag toneel en ben bezeten door media! Ik sta er elke dag van versteld hoe snel de digitale ontwikkelingen lopen, zowel voor het onderwijs als voor opgroeiende kinderen. De 5 apps die ik zou aanraden aan anderen zijn de volgende:

1. Dr Panda Chinees Restaurant

Dr Panda is een reeks van thematische spelletjes die interessant zijn voor zowel jong als oud! Het is mooi om zien dat je zeer realistisch op een spelende manier op reis kan gaan met het vliegtuig, uitbater van een ijskar kan zijn, dokter kan worden of alle stappen leren kennen die een postbode meemaakt tijdens zijn shift. Inhoudelijk en vormelijk zeker een aanrader. Ja, de apps kosten geld maar met een Apple Family account is dat zeker niet overdreven duur.

Android | iOS

2. Gynzy Kids

Gynzy is een nederlandse organisatie die een schrijfprogramma maakt dat je kan gebruiken op een smartboard. Daarbij hebben ze een hele resem aan extra tools en spelletjes die je gemakkelijk kan inzetten om je lessen instant superleuk te maken. Het grote voordeel aan dit programma is de hulpdesk. Als je iets mist in het programma kan je hiervoor een aanvraag doen. Als je idee dan genoeg stemmen krijgt, gaan de programmeurs aan de slag om dit te maken. Geweldig toch? Zo kan je actief meewerken aan de evolutie van het programma.

Android | iOS

3. Fundels

Dit is de app waarop leuke leesboeken staan die gelezen kunnen worden door de kinderen. Je stelt het leesniveau in en dan kan je kiezen uit verschillende leuke boekjes.

Android | iOS

4. Pinterest

Ik denk niet dat er één leerkracht is in Vlaanderen die Pinterest niet kent of gebruikt. Visueler dan Klascement heb je hier een allegaartje van beelden over eender welk onderwerp. Je kan de zaken die je tegenkomt dan op je eigen prikbord prikken zodat je snel je eigen moodboard kan bepalen.

Android | iOS

5. Garageband

Garageband is een app die op elke iPad staat. Mijn 3-jarig zoontje is er verzot op: binnen de 2 minuten kan je al een redelijk goed klinkend liedje maken. Je kiest een genre en dan staan er allemaal tegels met jingles klaar. Combineren en creëren is de boodschap! Dit is het bewijs dat elke persoon een muzikaal gen heeft!

iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!