De 5 favoriete apps van Helena Gwyn Nijns

Ik ben Helena Gwyn Nijns en momenteel in between jobs en lives. Ik werkte tot voor kort 15 jaar als leerkracht godsdienst en informatica in het secundair onderwijs. Daarnaast had ik een bijberoep voornamelijk gefocust op (web)design. Onder mijn nieuwe voornamen Helena Gwyn ben ik nu ondernemend onderweg naar een levenstijl als creative nomad.

Ik hou van intuïtief reizen, van nieuwe indrukken, ervaringen en ontmoetingen, van dans, van schilderen, van schrijven, van ontwerpen, …, kortom van nomadische creativiteit. Sinds ik mijn iPad Pro met Pencil aanschafte, voel ik deze nomadische levensstijl ook steeds meer mogelijk worden.

1. Notion

Notion staat nog maar vrij recent op mijn iDevices. Je kan het beschrijven als een bundeling van Evernote, Docs, Sheets, Airtable, Trello enz. Je kan verschillende pagina’s aanmaken. Elke pagina kan verschillende blocks bevatten, waarbij elke block op zichzelf een nieuwe (sub)pagina is. Er zijn blocks voor tabellen, afbeeldingen, todo-lijstjes, wiki’s, databanken, … . De flexibiliteit en modulariteit zijn in het begin overweldigend, maar als voormalig IT’er vind ik het leuk deze knutselruimte te hebben. In bestaande apps bots ik vaak op de grenzen van de bedenker. In Notion kan ik alles zelf uitwerken zonder een hele app te moeten ontwikkelen.

Android | iOS

2. Ulysses

Om te schrijven gebruik in Ulysses, een zalige app om distractionfree writing te doen. Je schrijft in platte tekst met ondersteuning van Markdown XL. Je kan in verschillende stijlen exporteren naar tekst, HTML, ePub, PDF, DOCX of rechtstreeks publiceren naar WordPress of Medium. Al mijn korte sprokkels aan ideeën verzamel ik meestal onderweg op iPhone. Later schrijf ik deze op iPad uit en publiceer ik momenteel op Medium.

iOS

3. Reeder

RSS-feeds, een vergeten maar oh-zo-handige manier om blogs bij te houden. Mijn feeds worden sinds het sterven van Google Reader bijgehouden in Feedly. Deze account laad ik in Reeder. Regelmatig start ik Reeder op om nieuws van verschillende bronnen te lezen en de status of ontwikkeling van apps te volgen.
Reeder werkt intuïtief en bevat exporteermogelijkheden naar apps zoals Pocket.

iOS

4. Scannable

In dit digitale tijdperk scan ik elk bonnetje en document in om paperless te kunnen leven. Met Scannable kan dit mobiel zonder de noodzaak van een heuse scanner. Elke bonnetje of document wordt omgezet in PDF met de mogelijkheid dit te mailen of op te slaan in Evernote. Op die manier digitaliseer ik alles, thuis en onderweg, zonder verlies van gegevens en zonder balast van papier.

iOS

5. Affinity Designer

Als ontwerper is mijn iPad Pro met Pencil onvergetelijk speelgoed. Er waren al verschillende goede pixelbased tekenapps, maar met Affinity Designer is de iPad een fantastische vectoriële editor rijker. Mijn grote iMac met Intuostablet worden niet meer gebruikt sinds deze app uitkwam. Elk ontwerp gebeurt nu volledig mobiel, wat een nomadische levensstijl natuurlijk ten goede komt. Je hoeft dus niet te wachten tot Adobe achterna holt met een mobiele Creative Suite. Affinity heeft het antwoord op al jouw mobiele creatieve expressies.

iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!