De 5 favoriete apps van Sarah Vangheluwe

Ik ben Sarah Vangheluwe, 36, West-Vlaamse van afkomst maar allang verslingerd aan mijn nieuwe thuisstad Antwerpen. 

Mijn baseline op LinkedIn is “connecting internal communicators since 2015”, en dat doe ik bij vonk, het netwerk voor interne communicatie. Bij deze beroepsvereniging die dit jaar haar 70ste verjaardag viert, hou ik me vooral bezig met content, events en de communitywerking. Een job die mij op het lijf geschreven is, want ik ben zwaar gebeten door de internecommunicatiemicrobe.

Daarnaast hou ik van boeken, eten en muziek. Ik geniet van al het moois en leuks dat er in Antwerpen te beleven valt. En ik trek er ook graag eens op uit voor een fietstocht of een trip, ver weg of dichtbij.

Mijn telefoon is doordeweeks een beetje een verlengstuk van mijn hand. Al probeer ik de verslaving voor te zijn door piepjes en meldingen zoveel mogelijk te vermijden. In het weekend kan ik er ook al eens van genieten om ‘m gewoon thuis te laten, of op vliegtuigstand te zetten en eventjes offline door te leven te gaan. Lukt niet altijd, maar toch.

Spotify

als muziekliefhebber kan ik deze app echt niet missen. Een hele muziekbibliotheek in je broekzak zitten hebben, dat is een absolute luxe. De jongste maanden ben ik ‘m ook gaan gebruiken om podcasts te beluisteren. Dat deed ik voordien via andere apps, maar geen één had zo’n fijne user interface. Sinds Esther Perel haar nieuwe podcast How’s work exclusief op Spotify lanceerde, ben ik definitief omgeschakeld.

iOS | Android

Snapseed

de app die ervoor zorgde dat mijn digitale spiegelreflexcamera tegenwoordig werkloos is. Mijn smartphone is een heel doorsnee model zonder fantastische lenzen of camera’s. Maar met deze app tover je een doorsnee foto in enkele minuten om tot een Instagramwaardige foto. Ik heb mezelf dit jaar uitgedaagd om de app regelmatig te gebruiken en ‘m zo helemaal in de vingers te krijgen. Benieuwd naar mijn probeersels? Volg me dan op Instagram.

iOS | Android

Strava

sinds enkele maanden heb ik de liefde voor de koersfiets te pakken, en deze app is snel een favoriet geworden. Ik rij in mijn omgeving graag op goed geluk wat kilometers bijeen, en zo kan ik achteraf bekijken waar ik eigenlijk beland ben, en hoeveel kilometers ik reed. Ook leuk om de avonturen van bevriende sportievelingen te volgen. 

iOS | Android

Google Maps

Wat zou ik doen zonder Google Maps? Verdwalen, ongetwijfeld. Maar wat ik er vooral zo leuk aan vind, is de functie om locaties op te slaan. Wanneer ik een reis of uitstap voorbereid, sla ik graag wat leuke adressen op onder het label “hier wil ik heen”. Als ik er dan geweest ben, en ze vallen in de smaak, dan verhuizen ze naar de categorie “favorieten”. Ook tof om toevallige ontdekkingen te bewaren voor een volgende keer.

iOS | Android

Goodreads

Ik lees makkelijk zo’n 30 boeken per jaar, en dan is een app als Goodreads een must om bij te houden wat ik las en wat ik graag nog zou lezen. Vijf jaar geleden richtte ik een leesclub op met 10 vrouwen die even gek van boeken zijn als ik. Wanneer ik een boek kies om te kopen of cadeau te doen, vind ik het heel handig om op Goodreads te kijken wat mijn leesclubvriendinnen ervan vonden. Want hun smaak vertrouw ik blindelings.

iOS | Android

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!