Waar vind ik educatieve apps?

Lezen, rekenen, schrijven en de wereld verkennen. Er bestaan massaal veel apps die je (klein)kinderen spelenderwijs heel wat zaken bijleren. Maar waar begin je je zoektocht? Wij selecteerden 5 websites die je een heel uitgebreid arsenaal aan educatieve apps aanbieden.

1. Klascement

Klascement is het leerplatform van de Vlaamse Overheid, waar leerkrachten lessen en methodieken kunnen uitwisselen. Maar het gros van die apps kun je natuurlijk ook gewoon thuis met je (klein)kinderen gebruiken. Je selecteert op graad, thema en besturingssysteem en filtert zo in het aanbod. Niet alle apps zijn gratis of reclamevrij, maar er is in elk geval keuze ten over.

>>> www.klascement.be

Klascement apps screenshot homepagina

2. Computermeester

Ook op computermeester.be vind je heel wat spelletjes, puzzels, kleurplaten… Toegegeven: het ene spelletje is al wat educatiever dan het andere, maar als je de juiste eruit zoekt, vind je ook hier heel wat leerrijk materiaal.

>>> www.computermeester.be

3. Juf Jannie

In Nederland ontwikkelde Juf Jannie een heel eigen aanbod aan apps om te leren lezen, schrijven rekenen,… De meeste apps kosten €3,99, maar daardoor komt er ook geen vervelende of ongepaste reclame in, natuurlijk. Daarnaast lijst Juf Jannie ook nog een heleboel interessante educatieve apps op die niet van haar hand zijn.

>>> www.jufjannie.nl

4. Xnapda

Niet echt een app, maar wel een website vol leuke educatieve filmpjes en tutorials. In eerste instantie bedoeld voor leerkrachten om te gebruiken in de les, maar in principe kun je ze even goed thuis gebruiken met jouw kinderen.

>>> www.xsnapda.be

(Update: Nu tijdelijk gratis tijdens de Corona-crisis)

5. Fundels

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

>>> www.fundels.com

(Update: Nu tijdelijk gratis tijdens de Corona-crisis)

Lees ook:

Meer apps?

Wil je je smartphone nog beter benutten? Bestel dan mijn boek ‘Even slim als je smartphone’ in de webshop.

Cover Boek Even Slim als je Smartphone

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!