De 5 favoriete apps van Sven Beirnaert

Sven Beirnaert: Leraar (informatica, bedrijfseconomie en bedrijfsbeheer) en sinds dit schooljaar ook officieel mediacoach van de Broederschool in Stekene. Een groot deel van mijn vrije tijd gaat naar mijn grote passie Horseball, als speler en als Vlaams en Belgisch bestuurslid. Alle tijd die dan nog overblijft spendeer ik online.

book_creator_app 1. Book Creator

Hiermee kan je zelf Ebooks maken. Je kan zelf tekst, afbeeldingen, filmpjes, geluidsfragmenten… invoegen. De tekst kan in de app zelf ingevoerd en aangepast worden. Nadien kan je je boek exporteren of delen… Leuk voor boekverslagen, eindwerken, schrijfopdrachtjes, fotoboeken… Een nadeel vind ik dat je enkel kan exporteren als Epub-bestand en niet als Pdf-bestand.

iOSAndroid – Windows

yahoo_app2. Yahoo Mail

Deze app is zowel op mijn smartphone als op mijn tablet onmisbaar. Als leerkracht en als bestuurslid van Vlaamse en Belgische Horseball federatie krijg ik alle dagen een berg mails te verwerken. Vroeger moest ik meestal tot ’s avonds thuis wachten om mijn mails te verwerken. Met deze app heb ik mijn mails altijd en overal bij de hand en kan ik belangrijke mails snel beantwoorden.

iOSAndroidWindows

onedrive3. OneDrive

Ook deze app gebruik ik zowel op mijn smartphone, tablet als computer. Met deze cloudopslag heb ik mijn bestanden altijd bij de hand waar ik ook ben. OneDrive geeft je ook de mogelijkheid om bestanden gemakkelijk met anderen te delen. Leerlingen delen op deze manier bestanden met mij zodat ik ze kan evalueren.

Ik gebruik OneDrive ook als back-up. De bestanden in de twee OneDrive mappen op mijn pc (die ook offline beschikbaar zijn) worden automatisch gesynchroniseerd met mijn Cloudopslag. En op mijn telefoon worden de foto’s die ik maak automatisch geüpload naar mijn OneDrive wanneer ik verbonden ben met het net via wifi.

iOSAndroidWindows

Facebook-app-icon4. Facebook

Ook ik kan hier niet omheen. Facebook is momenteel het snelste en eenvoudigste middel om te communiceren (buiten de lessen) met leerlingen. Leerlingen lezen deze berichten veel sneller dan hun mails, Messenger op hun smartphone staat altijd open. Elke klas op school heeft wel zijn eigen gesloten groep waar allerhande relevante en irrelevante informatie wordt uitgewisseld. Om foto’s te delen wenden ze zich wel steeds vaker tot netwerken zoals Instagram en Snapchat.

iOSAndroidWindows

5. Agenda

Dit is waarschijnlijk de minst spectaculaire app, maar wel een app die dagelijks vele malen wordt gebruikt. Deze app zorgt ervoor dat zowel mijn agenda als die van mijn vrouw (we hebben elk een afzonderlijke account) gesynchroniseerd worden. En in een gezin waar ieder lid zijn bezigheden heeft is dat geen overbodige luxe.

Bij de meeste agenda-apps kan je ook je account van bv. Facebook toevoegen zodat verjaardagen en evenementen in je agenda kunnen opgenomen worden. En om het overzichtelijk te houden kan je zelf kleuren geven aan de verschillende accounts.

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5 In ruil bezorgen we je een gratis exemplaar van het boek.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!