De 5 favoriete apps van Peter Velle

Hallo, Ik ben Peter, 44 jaar, medewerker bij de dienst Welzijn bij het provinciebestuur van West-Vlaanderen en sinds 21 jaar schepen voor jeugd, cultuur & erfgoed, communicatie en toerisme voor de stad Oudenburg.  Me verplaatsen doe ik het liefst per fiets en door het leven racen tout-court graag onder het motto Less is More.

Op het startscherm van mijn toestel:

 
purecalendar_app1. Pure Calendar

Deze app synchroniseert mijn persoonlijke Gmail-agenda, de werkagenda, kalenders voor zalenverhuur én de to-do lijst van GTasks (mijn elektronisch bierkaartje). Handig wanneer iemand zich nerveus maakt in een scheve tegel in het voetpad of een probleem waarvan verwacht wordt dat de stad het oplost. Alles komt netjes in één transparant laagje, scrollbaar en in verschillende kleurtjes op een scherm van mijn smartphone, met of zonder reminders.

Android

viewranger_logo2. Viewranger

Deze app gaf na jaren zoeken de oplossing voor navigatie langs minder platgetreden paden per fiets of te voet: van een expeditie langs de grenzen van de eigen stad met de tienerwerking tot trektochten in de Schotse Highlands. De app is vlot te combineren met het uitstippelen van routes op de webpagina van Viewranger zelf, Routeyou of andere aanbieders. Stafkaarten op kleine schaal, satellietbeelden, de Open Cyclemaps, Geocaching…: het ding slikt het allemaal.

Zelfs in offline-modus want je kunt alle kaarten gewoon downloaden. Het buddy-beacon systeem stuurt (mits dataverbinding) automatisch een signaal met je locatie door naar andere geselecteerde gebruikers of plaatst het op Twitter. Zowat 90% van de reddingsdiensten in het V.K. en Ierland gebruiken deapp ondertussen (maar nooit zonder back-up op papier). Lifesaver.

Android | iOS

scout-logo_gal3. Scout

Scout doet het als navigatie-app prima in de auto. Een gratis en offline hanteerbaar GPS-systeem, met updates van verkeersinformatie en nog een hoop andere dingen zoals restaurants, winkels,… Klik op de locatie van een afspraak in je agenda en Scout brengt je er meteen naartoe. Who needs TomTom?

Android | iOS

fidme4. FidMe

Kapotgescheurde achterzakken en portefeuilles zijn verleden tijd dankzij FidMe, een app die alle klantenkaarten netjes digitaal bijhoudt. In eigen stad komt daar het mooie Qustomer bij, dat in Oudenburg gelanceerd werd door een groep jonge en dynamische handelaars en af en toe wat extra voordelen geeft.

Android | iOS | Windows

evernote5. Evernote

Gemarineerde varkensribben (toch het perfecte recept ervoor), te onthouden films, boeken, muziek, ideeën en links voor projecten,…: Evernote is een classic, om vanuit de browser van pc, laptop of on the fly alles gesynchroniseerd, gelabeld en desnoods ook geordend in verschillende notitieboekjes bij te houden Foto’s en gesproken nota’s zijn makkelijk toe te voegen. Notities en notitieboeken kunnen gedeeld worden met anderen.

Android | iOS | Windows

Voor de rest: filmen en fotograferen lukt tegenwoordig meer dan prima, maar als iemand een goeie tip heeft voor een alternatief na de onvoorstelbare downgrade van de standaard fotobewerkings-app van Android en Google: Graag. Dank U.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!