Kom jij ook naar de mediawijze avond ‘Even slim als je smartphone’?

Hoe goed ken jij je smartphone? Gebruik je alle functies? Of heb je soms ook wel schrik van al die technologie? Maak je geen zorgen: na deze interactieve mediawijze avond ga je minstens slim als je smartphone naar huis. 

Ik ontvang je op 23 mei graag in Bibliotheek De Krook in Gent. En voor de gelegenheid nodig ik 3 mediawijze collega’s uit die jou elk op hun manier zullen inspireren die avond.

19u15: Onthaal

19u30: 4 sprekers maken je even slim als je smartphone

Kristof D’hanens (Appstublieft) trekt al 10 jaar het land rond om Vlamingen op weg te helpen met apps en smartphones. Hij bundelde de 100 meest gestelde vragen over je smartphone in zijn boek ‘Even slim als je smartphone’. Op 23 mei stelt hij dat boek voor en pikt hij er zijn 5 favoriete vragen uit. Het antwoord op die vragen krijg je er gelukkig ook bij. 
Wouter De Meester (Digisaurus) inspireert en versterkt ouders, leerkrachten, opvoeders en iedereen die zich een 'dinosaurus' voelt in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Op 23 mei vertelt hij je welke apps je (klein)kinderen vooral gebruiken en waarom ze zo populair zijn. 
Ellen De Munck (Fednot) introduceert je in de nagelnieuwe app Izimi, een gratis app aangeboden door het Belgische Notariaat. Izimi geeft je onmiddellijk toegang tot jouw notariële akten en biedt een veilige omgeving aan om al jouw belangrijke documenten online te bewaren, te organiseren en te delen. Jij behoudt zelf de controle, altijd en overal via je smartphone.
Frederick Scraeyen (Beego) is oprichter van Beego: honderden deskundige studenten overal in Vlaanderen komen aan huis komen om je te helpen met je smartphone of computer. Vorig jaar lanceerde Beego een handig boek om je te wapenen tegen phishing. Phiwatte? Al die vervelende sms’en en mailtjes van Bpost en Itsme die je proberen te verleiden om je login te delen of geld te storten. 

21u15: Napraten bij een hapje en drankje. Sla een praatje met de sprekers. Vuur al je vragen af. Test samen een app uit. Of schaf een boek aan. Mediawijs én gezellig!

22u00: Einde

Deze avond is een organisatie van Appstublieft en Bibliotheek De Krook en is helemaal gratis. Maar op voorhand inschrijven is wel verplicht via onderstaand inschrijvingsformulier:

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!