Met welke apps kan ik televisie kijken op mijn smartphone?

De tijd dan we ons televisietoestel aanzetten om te checken of ze iets goeds op tv is, is lang gepasseerd. Tegenwoordig ‘streamen’ en ‘bingen’ we erop los en kunnen we duizenden uren naar series en films kijken via de apps op onze smartphone, tablet of smart-TV.

VRT.nu

Alle programma’s die uitgezonden worden op Eén, Canvas op Ketnet vind je netjes verzameld in VRT.nu. Geregeld worden oude series als Heterdaad of Stille Waters opnieuw aangeboden. En ook de video’s die MNM, Radio 2 of Sporza aanbiedt, kun je hier gratis (her)bekijken. 

Gratis (met reclame)
Android | iOS

VTM Go

De tegenhanger bij Medialaan heet VTM Go. Je vindt er alle programma’s die uitgezonden worden op de VTM-netten.. Net zoals bij VRT.nu is dat gratis, maar moet je er wel reclame bij nemen. Je kunt alles ook maar beperkt in de tijd herbekijken.

Gratis (met reclame)
Android | iOS

YouTube

Het auteursrecht wordt er niet altijd gerespecteerd, waardoor je op YouTube bijvoorbeeld met een beetje zoeken volledige afleveringen terugvindt van pakweg De Schalkse Ruiters en Postbus X. Maar ook heel wat comedyshows, integrale voetbal- en wielerwedstrijden en zelfs filmklassiekers als ‘Oesje’ en en zelfs de Kampioenenfilms staan op YouTube.

Gratis (met reclame)
Android | iOS

Netflix

Fans van topseries en films zullen bij Netflix zeker aan hun trekken komen. Klassiekers als Friends en Modern Family staan er zij aan zij met moderne meesterwerkjes als La Casa Del Papel, Breaking Bad en House of Cards. Voor Netflix heb je een betalend abonnement van om en bij de 10 euro nodig.

Betalend abonnement (vanaf €7,99 per maand)
Android | iOS

Streamz

Streamz is het gezamenlijk initiatief van Telenet en VTM om de “Vlaamse Netflix” te worden. Je vindt er Vlaamse topfictie zoals ‘De Bende van Jan De Lichte’, ‘Albatros’ en ‘Patser’, maar ook de bekende HBO-reeksen als Game of Thrones, Westworld en The Sopranos, die vroeger enkel voor Telenet-klanten toegankelijk waren via Play More. 

Betalend abonnement (vanaf €11,95 per maand)
Android | iOS

Disney+ 

Disney begon onlangs ook met een streaming-dienst. In de app van Disney kijken je (klein)kinderen naar alle Disney-klassiekers. Maar ook alles van Pixar, Marvel, Star Wars én National Geographic zit in deze app. Ook om Disney+ te kunnen kijken, moet je een betalend abonnement nemen. 

Betalend abonnement (vanaf €6,99 per maand)
Android | iOS

Studio100 Go!

Studio 100 heeft een eigen app waarin ze meer dan 6000 afleveringen, liedjes en filmpjes van K3, Bumba, Piet Piraat, Samson,… verzamelen. Je kinderen kunnen door de app navigeren ook zonder dat ze kunnen lezen. Opgelet: maar een derde van alle video’s kun je gratis bekijken. 

Deel gratis, betalend abonnement vanaf €5,95 per maand)
Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!