Het Anderhalf-knopje

Ik ontdekte vorige maand dat Netflix ? een knop heeft waarmee je series en films aan anderhalve snelheid bekijkt. Geen idee hoelang die knop er al zit, maar ik was toch lichtjes geshockeerd toen ik het ontdekte, eerlijk gezegd.

Nu, ik heb het uitgeprobeerd, en het is kort samengevat… Verschrikkelijk ?.

Je favoriete karakters lijken te joggen in plaats van wandelen, en ze rammelen hun teksten af alsof ze dringend ergens naartoe moeten. Bij een sitcom valt dat nog wel mee. Maar zodra je naar een epische serie kijkt waarin de soundtrack door Regi ?‍♂️ onder handen lijkt te zijn genomen, was het voor mij uit met de pret.

On demand

Die ene knop is voor mij wel het symbool geworden van de ‘on demand’-generatie ?, waarin de catalogus van de verschillende streamingplatformen uitpluizen stilaan huiswerk geworden is geworden.

Want eens je een serie beginnen kijken bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten hoe het afloopt, en voor je het weet bingewatch je jezelf een flink stuk de nacht in. Enter de ‘anderhalvesnelheid’-knop

Dat de meeste mensen hun aandacht er niet zo lang kunnen bijhouden, weten ze bij Netflix trouwens maar al te goed. Dat bewezen ze met deze post op hun Instagram. ?

Dit bericht bekijken op Instagram

Let. Gewoon. OP!

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

En als je me nu wilt excuseren. Tijd om wat tv te kijken. Ik heb nog een slordige 6 seizoenen van House Of Cards in te halen. Aan anderhalve snelheid weet ik al hoe het afloopt over ongeveer 40 uren in plaats van 61 uren. ?

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!