Trek de natuur in met deze apps!

De lente is nu echt wel in het land. Tijd om de natuur te verkennen. Al wandelend of fietsend. Alleen of met het hele gezin. Ontspannend of leerrijk? Met deze 8 apps kom je – letterlijk – al een heel eind op weg.

Fietsknooppunt

Het fietsknopennetwerk brengt je in Vlaanderen langs veel onbekende maar vaak supermooie paadjes. Met de app Fietsknooppunt stippel je zelf je routes uit op basis van die knooppunten. 

Het voordeel? De app berekent automatisch routes en afstanden. En als je al eens een bordje mist, kun je in de app gemakkelijk opzoeken hoe je weer vlot op de route geraakt.  

Plan je je fietstocht liever op de computer? Geen probleem! Via een QR-code kun je routes vanop www.fietsknooppunt.be overnemen op je smartphone.

Android | iOS

Wandelknooppunt

In België is – in tegenstelling tot de fietsroutes – geen aaneengesloten netwerk met wandelroutes. Vooral in de Vlaamse Ardennen, Kempen en Limburg vind je overal bordjes met wandelknooppunten. 

Deze app brengt die bordjes allemaal in kaart, zodat je vlot een eigen wandelroute kunt uitstippelen. Dat kun je trouwens ook doen op de website www.wandelknooppunt.be, waar je met een handige QR-code meteen die route op je smartphone laadt. 

Android | iOS   

Komoot

Komoot laat je wandelingen plannen van punt A en B, maar met de mogelijkheid om bepaalde ‘Points of Interest’ toe te voegen onderweg. Ook 

En wie weet zijn er wel vrienden van jou die ook al in de Komoot-community zitten? Dan wordt het nog gemakkelijker om elkaar te inspireren met de routes die je uitstippelde. 

Je eigen regio kun je gratis ontgrendelen, wie heel België wil, betaalt 

Android | iOS

MyRouteYou Mobile

Met de app RouteYou grasduin je in duizenden routes die toegevoegd zijn door andere wandelaars of (motor)fietsers.

Toegegeven: de ene route is al wat beter gedocumenteerd dan de andere, maar als je een beetje research doet, vind je snel en gemakkelijk een pak mooie tochten die voor jou al uitgestippeld zijn.

Android | iOS

Izi.travel

Een audiogids in een museum kennen we allemaal. Maar wist je dat iedereen eigenlijk een audiogids kan maken die anderen dan kunnen beluisteren via hun smartphone? 

In de app Izi.travel zitten duizenden gegidste audiotours. Voor musea en bezienswaardigheden, maar ook om verrassende stads- en natuurwandelingen te maken.

Android | iOS

Obsidentify

Kom je onderweg een bloem, boom of insect tegen en wil je graag weten wat het is? Scan het met de app ObsIdentify en kom binnen de paar seconden te weten welk dier of welke plant je op je weg kruiste. Voor grotere dieren en voorwerpen werkt deze app helaas (nog) niet. 

De perfecte app om je kroost tijdens een wandeling op een interactieve manier de natuur te laten ontdekken. 

Android | iOS

Geocaching

Hoezo? Wandelen met mama en papa is saai? Een wandeltocht met je kinderen wordt nog zo plezant als je er een ware schattenzoektocht van maken.

En daarvoor moet je niet eens zo veel moeite doen. Overal ter wereld liggen immers schatten verstopt in nissen, bomen, rotsen of onder de grond. Misschien ook wel in jouw buurt? 

Android | iOS

Strava

Ook in Strava kun je wandelroutes zelf aanmaken, of grasduinen in wandelroutes bij jou in de buurt die door andere gebruikers aangemaakt zijn. Deze functie zit wel enkel in de betalende versie (59 euro per jaar). 

Vooral handig omdat veel van je wandelvrienden wellicht sowieso al aangesloten zullen zijn bij Strava. Begin maar al te stoefen met je afstanden en hoogtemeters.

Android | iOS


Nog veel meer apps ontdekken?

Dit lijstje vind je ook terug in ‘Even slim als je smartphone‘, mijn boek dat de 100 meest gestelde vragen over de smartphone bundelt. Meer dan 2000 exemplaren werden daarvan al verkocht.

Neem zeker een in mijn webshop als je ook graag een exemplaar bestelt.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!Â