De 5 favoriete apps van Freek Stevens

Dag allemaal! Ik ben Freek, 30, papa en communicatiemedewerker. De voorbije zes jaar werkte ik als stafmedewerker voor Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daar volgde ik alles op rond vorming, Herfstontmoeting en op het einde alles van digitale communicatie. Sinds het afgelopen voorjaar ben ik zelfstandig consultant/trainer over sociale media voor non-profit bij de Parlevinkers (www.parlevinkers.be).

enlight_logoEnlight

Een betalende app… Maar echt de moeite! Dit is één van de betere apps om foto’s te bewerken die ik al tegenkwam. Op een zeer makkelijke manier kan je foto’s voorzien van een filter, kleuren aanpassen, een andere foto er in ‘Photoshoppen’, tekst toevoegen,… Ideaal om een goeie Facebookvisual in elkaar te steken!

iOS

CCarcassonne_logoarcassonne

Vergeet pocketversies van spelletjes, neem een kleine tablet mee op reis en je hebt een schat aan mogelijkheden. Mijn favoriet gezelschapsspel is Carcassonne. De app heeft alleen maar voordelen (zo goed dat we thuis de fysieke versie in de kast laten). Logisch… want je moet geen punten meer tellen, de tegels verschuiven niet meer en je kan zowel lokaal, online als met meerdere spelers op één tablet spelen. Opgelet: werkt verslavend.

Android | iOS

Snapchat_LogoSnapchat

Fantastische app om te communiceren met jongeren. Actief in het jeugdwerk of de jeugdsector? Dan moet je Snapchat op zijn minst eens bekeken hebben. Wil je jongeren bereiken op een communicatiekanaal van hen, dit is de plaats. En iedereen is zot van faceswappen, toch?

Android | iOS

logo-driveDrive

Alles in the cloud bewerken, dat is handig als je als Gentenaar samenwerkt met iemand uit Antwerpen. Google Drive geeft je de mogelijkheid om documenten te delen en met meerdere mensen tegelijk te bewerken. Je kan er zowel tekstdocumenten, presentaties, formulieren als spreadsheets in opmaken.

Android | iOS

bitcareBitcare

Ons dochtertje amuseert zich overdag in de crèche. Via deze app kunnen we volgen hoe goed ze eet of slaapt en wanneer ze ‘een poep luier verwisseld’ hebben. Als bonus komen er af en toe leuke foto’s op.

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!