Experiment: contactloos betalen met je ring, horloge of sleutelhanger.

Zoals je al weet zijn wij fan van technologie en innovatie. Mathias en Kristof testen zoveel mogelijk apps en toepassingen uit om de beste en nuttigste zaken te vinden voor je mobiele toestel.

Pilootproject van KBC

KBC bank start een proefproject rond contactloos betalen met wearables in plaats van een bankkaart of een smartphone. Duizend vlamingen kunnen een jaar lang gebruik maken van een wearable (ring, horloge, armband, sleutelhanger) voor dagdagelijkse betalingen. Uit de 10.000 aanmeldingen is Mathias ook geselecteerd om mee te testen!

 

Mathias test mee

Dit weekend kreeg hij zijn sleutelhanger overhandigd en werd direct ook de koppeling gemaakt met de KBC-bankkaart. Die sleutelhanger bevat een gelijkaardige chip als in je bankkaart. Overal waar je contactloos logo zichtbaar is op de terminal kan je ook betalen met je wearable in plaats van je bankkaart.

Handig? Absoluut. Niet zoeken in je zak of handtas naar de juiste kaart maar direct het nodige in of aan je hand. Wereldwijd zijn er nog maar enkele banken die dit proberen, het lijkt ons wel de volgende stap te zijn waarbij wearables en smartphones de portefeuille volledig vervangen.

 

Onze eerste indrukken op een rijtje:

  • De wearables zijn degelijke, kwaliteitsvolle toestellen.
  • Beperkt qua snufjes, en net dat maakt het toegankelijk en bruikbaar voor velen.
  • De draadloze chip werkt zonder batterij, opnieuw een zorg minder..
  • Configuratieproces is wat complex; maar gelukkig goed geholpen door de aanwezige KBC en Mastercard professionals en de handleiding. Contactloos betalen werkt even vlot als met bankkaart.
  • Ook aan veiligheid is gedacht: als je de wearable verliest kan je die blokkeren via de bijhorende app. Je moet dus niet de bankkaart zelf laten blokkeren.

Kortom: fijne innovatie, hopelijk wordt dit verder uitgerold de komende jaren! Bedankt KBC om deze piloot te lanceren en bedankt Kel van SoBuzzy om ons uit te nodigen.

 

Meer weten over de digitale revolutie? We vertellen en demonstreren nog veel meer tijdens de interactieve lezing “Mobiele toepassingen in de toekomst

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!